Kaneelkoekjes met havermout

    Kaneelkoekjes met havermout

    2keer bewaard
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Op een besneeuwde zondagmiddag heb ik dit recept verzonnen! Lekkere koekjes met kaneel en havermout.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 30 koekjes

    • 500 gr boter of margarine
    • 250 gr bruine kristalsuiker
    • 2 theelepels vanille-extract
    • 2 theelepels kaneelpoeder
    • 250 gr havermoutvlokken
    • 800 gr bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Mix de boter en suiker tot een luchtig geheel. Voeg de vanille en kaneel toe. Voeg geleidelijk de havermout toe en zeef de bloem erdoor. Meng tot een deeg.
    2. Leg het deeg 25 tot 30 minuten in de koelkast om af te koelen en verwarm de oven voor op 200°C / gasovenstand 6.
    3. Bedek een werkoppervlak met bloem en suiker, en doe dit ook met de deegroller en je handen. Kneed het deeg en rol uit met de deegroller om het gelijkmatig te maken.
    4. Snijd vormpjes uit het deeg. Vet een bakplaat in en bedek met bloem. Leg de koekjes op de bakplaat en bak 15 tot 20 minuten, tot ze lichtgoudbruin zijn.
    5. Haal uit de oven en laat afkoelen.
    6. Geniet!

    Tips:

    Voeg meer bloem toe als het deeg te zacht is. Je kunt de koekjes met de deegroller 1 cm of 2 cm dik maken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren