Appeltaart met meringue

    Appeltaart met meringue

    6keer bewaard
    1uur35min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke traktatie! Het zoet-zuur van de appels combineert prachtig met de zoete, krokante laag meringue en het kruimeldeeg.

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 375 gr bloem
    • 220 gr boter
    • 4 eierdooiers
    • 3 eetlepels witte basterdsuiker
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 eetlepel cacao
    • 1,5 kg zure appels, zoals Granny Smith, geschild en geraspt
    • 200 gr witte basterdsuiker
    • 4 eiwitten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Zeef de bloem, en snijd de boter erdoor met twee messen. Meng de eierdooiers, 3 eetlepels suiker, en het bakpoeder erdoor. Kneed vlug door elkaar tot er een glad deeg ontstaat.
    2. Haal 1/3 van het deeg eraf en meng daar de cacao door. Zet al het deeg 20 minuten in de koelkast.
    3. Meng ondertussen de appels met 50 gr suiker in een steelpan en laat ze 10 minuten sudderen, onder voortdurend roeren, zodat de suiker goed oplost.
    4. Klop de eiwitten met de rest van de suiker (150 gr) stijf.
    5. Rasp afwisselend de witte deegbal en de kleinere bruine cacao deegbal in een kom, maar bewaar van elke kleur een bal ter grootte van een walnoot ter decoratie. Verdeel het kruimeldeeg in een rechthoekige cakevorm bedekt met bakpapier.
    6. Verdeel het appelmengsel over het kruimeldeeg. Verdeel daarover de meringue. Verdeel daarna de rest van het kruimeldeeg ter versiering over de bovenkant.
    7. Zet in een koude oven (niet voorverwarmen!). Verwarm de oven daarna op 165°C. Bak 75 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren