Aziatische salade met aubergine

    Aziatische salade met aubergine

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    Maak dit als eerste!

    Een snelle en eenvoudige manier om aubergine te bereiden als lichte lunch of avondeten. Dit zijn geroosterde plakjes aubergine met een Aziatische dressing! Bestrooi met verse koriander voor extra smaak!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 kleine aubergines, in de lengterichting in dunne plakken gesneden
    • 3 eetlepels plantaardige olie
    • zout naar smaak
    • Dressing
    • 50 ml sojasaus
    • 50 ml sesamolie
    • 15 ml tabasco
    • 20 ml arachideolie
    • 1-2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • zout en peper naar smaak
    • Voor erbij
    • 1 krop sla

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een bakplaat in.
    2. Bestrijk de aubergine met olie en leg ze op de voorbereide bakplaat. Bestrooi met zout. Rooster ze 20 tot 25 minuten tot ze goudbruin zijn.
    3. Meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar in een kleine kom.
    4. Leg de blaadjes sla op een serveerschaal. Leg de plakjes aubergine erop, rol ze losjes op, en giet de dressing erover.

    Advies:

    Je kunt het beste kleine aubergines gebruiken met weinig pitjes. Je kunt de aubergine ook in een grilpan bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren