Ovenschotel met spek en kalfsvlees

    Ovenschotel met spek en kalfsvlees

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur50min


    Maak dit als eerste!

    Dit is een eenvoudige stoofschotel die in de oven wordt klaargemaakt. Stukjes kalfsvlees worden eerst in de pan aangebraden, en daarna langzaam gebakken met spek en erwtjes in een goed gekruide saus. Serveer met aardappelen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kg doorregen kalfslappen, in gelijke stukken gesneden
    • 4 eetlepels witte bloem
    • 10 gr droog mosterdpoeder
    • zout en peper, naar smaak
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 theelepel fijngehakte knoflook
    • 2 eetlepels uienmarmelade
    • 4 plakjes ontbijtspek, grof gehakt
    • 300 ml water
    • 150 gr diepvrieserwten
    • 1 eetlepel kappertjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. De oven voorverwarmen op 170°C/gasovenstand 3.
    2. Meng de bloem, mosterd, zout en peper in een ondiepe schaal. Bedek de stukjes kalfsvlees met de gekruide bloem.
    3. Verhit de olie in een pan en bak het kalfsvlees even aan. Bak het vlees in porties. Leg het gebakken vlees in een ovenschaal met deksel.
    4. Doe de knoflook en spek in een koekenpan, en bak zachtjes, 2-3 minuten. Voeg kappertjes en de uienmarmelade toe. Meng de overgebleven gekruide bloem met het water en doe erbij in de pan. Roer op laag vuur gedurende 1-2 minuten.
    5. Giet het mengsel over het kalfsvlees in de ovenschaal. Zet 90 minuten in de oven met het deksel erop. Voeg de bevroren erwten in de laatste 30 minuten toe. Serveer met aardappelen en kool.

    Tip:

    Je kunt voor dit gerecht ook lam gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren