Bananencake met spelt

    Bananencake met spelt

    7keer bewaard
    45min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een gezonde traktatie voor bij een kopje thee op elk moment van de dag. Deze cake is een paar dagen houdbaar in een luchtdichte container.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 55 gr margarine of zachte boter
    • 55 gr geconcentreerd appelsap/puree
    • 1 eetlepel honing
    • 1 ei
    • 170 gr speltmeel, gezeefd
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel koekkruiden
    • 4 eetlepels melk
    • 3 grote bananen, gepureerd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. Meng de margarine, appel en honing. Klop het ei erdoor.
    2. Zeef de bloem, het bakpoeder en koekkruiden, en meng afgewisseld met de melk door het cakebeslag. Doe dit geleidelijk.
    3. Giet de helft van het mengsel in een met bakpapier bedekte ronde taartvorm met een doorsnede van 15 cm. Dek af met een laagje geprakte bananen. Giet het resterende mengsel erover (gelijk verdeeld).
    4. Bak 35 minuten op 190°C /gasovenstand 5. Laat 10 minuten afkoelen voordat je de cake op een rooster verder laat afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    Een taai beslag moet ik uitsmeren over de bodem, daar een laagje bananenpuree over en vervolgens de rest van het taaie beslag uitsmeren over de puree? Vooral dat laatste lukte echt niet.. Ik had wel veel bananenpuree over! Met andere woorden, moest die bananenpuree niet door het beslag? Daarbij heb ik altijd moeite om de boter smeuïg te roeren. Zal ook nodig zijn geweest zeker? Ik kreeg de appelmoes zeg maar niet met de boter gemengd.. - 18 nov 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren