Blini's met gerookte zalm en geitenkaas

    Blini's met gerookte zalm en geitenkaas

    3keer bewaard
    45min


    Maak dit als eerste!

    Deze zelfgemaakte blini's zijn vrij makkelijk te maken. Ze lijken op hartige poffertjes, en zijn absoluut heerlijk belegd met geitenkaas en gerookte zalm. Je kunt alles van tevoren maken en op het laatste moment samenstellen!

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • Blini's
    • 60 gr bloem
    • 1 theelepel fijne kristalsuiker
    • 1/8 theelepel baksoda
    • 1 mespuntje zout
    • 60 ml melk
    • 1 ei, gesplitst
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 300 gr verse geitenkaas
    • 1 eetlepel gehakte verse dille
    • zout en peper naar smaak
    • 5 plakjes gerookte zalm
    • partjes citroen, om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

    1. Meng de bloem, suiker, baksoda en zout. Meng dan de melk en eidooier tot een gladde massa.
    2. Klop het eiwit in een andere kom tot zachte pieken vormen. Schep voorzichtig door het blini mengsel, samen met 2 eetlepels olie.
    3. Bedek de bodem van een koekenpan met anti-aanbaklaag met de resterende eetlepel olie, en draai het vuur hoog. Laat theelepels van het blini mengsel in de pan vallen en bak tot er belletjes aan de oppervlakte verschijnen, draai ze dan om en bak ze bruin.
    4. Laat de gebakken blini's afkoelen. Je kunt ze ook invriezen wanneer ze afgekoeld zijn, voor later gebruik.
    5. Meng de verse geitenkaas met 3/4 van de dille. Klop goed tot een glad en romig geheel. Voeg zout en peper naar smaak toe.
    6. Rangschik de blini's op een serveerschaal. Bedek elke blini met het kaasmengsel, en vervolgens met de reepjes zalm. Garneer met partjes citroen en de resterende gehakte dille en versgemalen zwarte peper, indien gewenst.

    Tips:

    Gebruik een zachte, verse geitenkaas of een andere smeerbare geitenkaas. Het kaasmengsel kun je 1 dag van tevoren bereiden, en tot gebruik in de koelkast zetten. Als je de blini's invriest, laat ze dan ontdooien op kamertemperatuur. Kappertjes en augurken zijn lekker om erbij te serveren.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren