Boterige zandkoekjes

    Boterige zandkoekjes

    6keer bewaard
    30min


    17 personen hebben dit gemaakt

    Deze koekjes zijn romig en kruimelig. Het is shortbread, zoals dat in het Engels heet. Deze koekjes vereisen slechts drie ingrediënten: boter, suiker en bloem. Serveer bij de koffie.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 250 gr boter
    • 100 gr witte basterdsuiker
    • 315 gr bloem, gezeefd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven tot 220°C / gasovenstand 7. Bedek een bakplaat met bakpapier.
    2. Meng de boter met de suiker. Voeg de bloem toe en meng goed samen. Rol het deeg tot de gewenste dikte en snijd in cirkels of vierkantjes. Prik met een vork de bovenkant van de zandkoekjes in, indien gewenst.
    3. Leg ze op de ingevette of met bakpapier bedekte bakplaat en bak de koekjes in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten of tot ze goudbruin zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

    Tip:

    Voel je vrij om aan dit uiterst veelzijdige biscuitrecept stukjes chocolade, noten of gedroogde vruchten toe te voegen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren