Brandewijnsaus voor traditionele Kerstpudding

    Brandewijnsaus voor traditionele Kerstpudding

    1keer bewaard
    15min


    Maak dit als eerste!

    Dit is de ouderwetse brandewijnsaus die ik voor mijn familie maak met Kerstmis. Deze saus is heerlijk over gestoomde kerstpudding. Je kan deze saus het beste vlak voor het serveren maken, het zal niet lang duren.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 150 ml melk
    • 1 theelepel maïzena
    • 1 of 2 theelepels lichtbruine basterdsuiker
    • 1 eierdooier
    • 1/2 klein wijnglas brandewijn of cognac (ongeveer 60 of 80 ml)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Meng de maïzena en de melk in een kom. Kluts met een vork om eventuele klontjes te breken. Giet het mengsel in een pan en verwarm op laag vuur al roerend tot het begint te koken. Voeg de suiker toe, roer en haal van het vuur.
    2. Meng de eierdooier en brandewijn bij elkaar in een andere kom. Giet dit in de warme saus en roer tot het dik wordt. Serveer meteen met je gestoomde kerstpudding.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren