Broccolisalade met ei en ham

    Broccolisalade met ei en ham

    2keer bewaard
    15min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Een smaakvolle en kleurrijke salade! Voeg voor de variatie wat rode paprika toe of vervang de ham met blauwe of Zwitserse kaas. Geweldig als lunch of bijgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • Voor de salade
    • 1 broccoli, geblancheerd of gestoomd, en in roosjes verdeeld
    • 1 hardgekookt ei, in blokjes gesneden
    • 150 gr ham, in blokjes gesneden
    • 1 tomaat, in blokjes gesneden
    • 1/4 ui, gesnipperd
    • 2 eetlepels verkruimelde feta
    • Voor de knoflookdressing
    • 1 eetlepel yoghurt
    • 1 eetlepel mayonaise
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Meng de gestoomde of geblancheerde broccoli, ei, ham, tomaat en ui in een kom. Bestrooi met verkruimelde feta. Zet 30 minuten in de koelkast.
    2. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kleine kom tot het goed gecombineerd is. Meng door de salade voor het serveren.

    Blancheren:

    Blancheren is een kooktechniek waarbij de broccoli kort wordt gekookt (ong 2 minuten) en daarna in een grote kom met ijskoud water wordt gelegd. Zo blijft de broccoli lekker knapperig.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren