Broodjes zonder te kneden

    Broodjes zonder te kneden

    1keer bewaard
    2uur15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Onderschat niet hoe heerlijk deze broodjes zijn! Absoluut de beste broodjes die ik ooit heb gemaakt!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 30 broodjes

    • 400 ml heel erg hete melk (tot ong. 82°C verwarmd)
    • 75 gr suiker
    • 2 theelepels zout
    • 75 gr boter (niet vervangen door iets anders)
    • 25 gr geraspte aardappel (geloof me!)
    • 800 gr tot 1 kg bloem
    • 1 eetlepel actieve gedroogde bakkersgist
    • 2 grote of 3 middelgrote eieren
    • boter voor erop (niet weglaten)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2uur  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Breng de melk net aan de kook en haal van het vuur, laat afkoelen tot lichaamstemperatuur. Los de suiker, zout en boter erin op. Klop het aardappelschaafsel erdoor en een kleine hoeveelheid bloem (125 gr).
    2. Klop de gist en eieren erdoor. (Als het mengsel niet op lichaamstemperatuur is zal het de gist doden en de eieren voortijdig koken).
    3. Doe 750 gr bloem in een grote kom geschikt voor deeg dat zal verdrievoudigen in omvang. Voeg het vloeibare mengsel toe aan de bloem en roer tot een glad mengsel, ik gebruik hier een elektrische handmixer voor. Het zal erg nat zijn, maar maak je geen zorgen. Voeg niet meer bloem toe, want dan mislukken ze. Je hoeft niet te kneden - joepie! Laat 30 tot 40 minuten rijzen (je wilt dat het verdubbelt in omvang).
    4. Nadat het is verdubbeld, klop je het deeg weer en laat je het nog eens 30 tot 40 minuten staan, totdat het weer is verdubbeld.
    5. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad, voeg net genoeg bloem toe zodat het niet blijft plakken - dit zal variëren. Probeer het niet te laten lijken op gewoon brooddeeg, want dan worden ze droog en smakeloos! Snijd er broodjes uit, en leg deze op ingevette bakplaten. Laat 20 minuten rijzen op de bakplaat.
    6. Smeer er voor het bakken wat boter over en bak ze 13 tot 15 minuten op 200°C / gasovenstand 6.
    7. Onmiddellijk na het verwijderen uit de oven, bedek je de bovenkant opnieuw met boter. Herhaal dit vijf minuten later weer en bestrooi ze met zout. Zet opzij om af te koelen.

    Tip:

    Je kunt dit deeg ook perfect voor donuts en kaneelbroodjes gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren