Bruin sodabrood

    Bruin sodabrood

    2keer bewaard
    40min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Mooi bruin brood. Dit bruine sodabrood is eenvoudig te maken, zelfs op het laatste moment. Snijd er een mooie dikke plak uit, verwarm een beetje in de oven, en smeer er boter op.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 sodabrood

    • 225 gr bloem
    • 225 gr volkorenbloem
    • 2 theelepels baksoda
    • 2 theelepels wijnsteen (cream of tartar)
    • 1 theelepel zout
    • 25 gr zachte margarine, plus een beetje extra om in te vetten
    • 300 ml melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C/gasovenstand 7. Vet een bakplaat in.
    2. Zeef de bloem, volkorenmeel, baksoda, wijnsteenzuur en het zout in een kom, en meng goed.
    3. Voeg de margarine toe en kneed door de mix tot het kruimelig is.
    4. Roer er nu de melk door tot een zacht maar niet plakkerig deeg vormt.
    5. Bestuif je handen met een beetje bloem en vorm het deeg tot een bal.
    6. Leg de bal op de bakplaat, maak iets platter en snijd een kruis in de bovenkant van het deeg.
    7. Bak 20 - 25 minuten in de oven tot het goudbruin en gerezen is en de bodem hol klinkt als je het brood optilt en er met je knokkels op tikt. Draag hierbij ovenhandschoenen, want het brood is heet. Laat afkoelen op een rooster en eet smakelijk.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Jager
    van
    0

    - Gewaardeerd op - 09 jan 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren