Bulgaarse courgetteschotel

    Bulgaarse courgetteschotel

    3keer bewaard
    55min


    7 personen hebben dit gemaakt

    In Bulgarije wordt dit gerecht gemaakt met kleine, 15 cm lange courgettes. Hoe kleiner ze zijn, hoe meer smaak ze hebben. Probeer ze dus zo klein mogelijk te kopen. Deze ovenschotel is zowel koud als warm heerlijk, en smaakt erg lekker met een yoghurt-knoflooksausje.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • boter om de ovenschaal in te vetten
    • 5 kleine courgettes, geraspt en goed uitgelekt en uitgeknepen
    • 250 gr feta, verkruimeld
    • 3 eieren, losgeklopt
    • 5 eetlepels griesmeel
    • 1 bosje verse dille of peterselie, gehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in.
    2. Meng de courgettes, feta kaas, eieren, griesmeel, dille en knoflook in een grote kom. Meng goed. Breng op smaak met peper.
    3. Verdeel het mengsel in de ingevette ovenschaal. Verdeel gelijkmatig, zodat de laag niet dikker dan 3 cm is.
    4. Bak 40 minuten in de voorverwarmde oven tot goudbruin. Snijd in stukken en serveer.

    Advies:

    Het is belangrijk dat je het vocht goed uit de courgettes knijpt. Voeg geen zout toe, want de feta is al vrij zout.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren