Cake gemaakt met olie

    Cake gemaakt met olie

    2keer bewaard
    1uur10min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk smeuïg en makkelijk om te maken. Je kunt de cake versieren met glazuur of chocolade. Voor Pasen kun je er wat chocolade-eieren op leggen! Het is een cake zonder boter en andere melkproducten.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 tulbandcake

    • 3 eetlepels plantaardige olie
    • 300 gr suiker
    • 6 eieren
    • 1 theelepel amandelextract
    • 6 eetlepels bloem
    • 6 eetlepels aardappelmeel (geen aardappelzetmeel)
    • 16 gr bakpoeder
    • 2 eetlepels natuurazijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 170°C.
    2. Meng in een grote kom de olie, suiker, eieren en het amandelextract.
    3. Voeg de bloem en het aardappelmeel toe, evenals het bakpoeder en de azijn. Meng goed.
    4. Vet een tulband in en bestrooi met wat paneermeel. Giet het beslag erin. Bak 1 uur in de voorverwarmde oven of tot een cocktailprikker er schoon uitkomt.

    Advies

    Je kan minder suiker toevoegen als je het te zoet vindt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren