Cake gemaakt met olie

    (1)
    1 uur 10 minuten

    Heerlijk smeuïg en makkelijk om te maken. Je kunt de cake versieren met glazuur of chocolade. Voor Pasen kun je er wat chocolade-eieren op leggen! Het is een cake zonder boter en andere melkproducten.


    4 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 tulbandcake

    • 3 eetlepels plantaardige olie
    • 300 gr suiker
    • 6 eieren
    • 1 theelepel amandelextract
    • 6 eetlepels bloem
    • 6 eetlepels aardappelmeel (geen aardappelzetmeel)
    • 16 gr bakpoeder
    • 2 eetlepels natuurazijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 170°C.
    2. Meng in een grote kom de olie, suiker, eieren en het amandelextract.
    3. Voeg de bloem en het aardappelmeel toe, evenals het bakpoeder en de azijn. Meng goed.
    4. Vet een tulband in en bestrooi met wat paneermeel. Giet het beslag erin. Bak 1 uur in de voorverwarmde oven of tot een cocktailprikker er schoon uitkomt.

    Advies

    Je kan minder suiker toevoegen als je het te zoet vindt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren