Paté van kippenlever en champignons

    Paté van kippenlever en champignons

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een lekkere kippenleverpastei met champignon, sjalot, knoflook en cognac. Heerlijke paté op een toastje en smaakt goed met een salade.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 15 gr boter
    • 450 gr kippenlevertjes, schoongemaakt en gesneden
    • 250 gr champignons, gesneden
    • 2 sjalotjes, fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, gesneden
    • zout en peper naar smaak
    • 100 gr verse broodkruimels, beetje vochtig gemaakt
    • 2 grote eierdooiers
    • 1 eetlepel bloem
    • 60 ml melk
    • 60 ml extra dikke room (liefst met een vetgehalte van 50%)
    • 3 eetlepels cognac of brandewijn
    • 75 gr boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 170°C / gasovenstand 3. Vet twee ondiepe glazen bakvormen in.
    2. Doe de 15 gr boter, levertjes, champignons, sjalotten en knoflook in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak tot de levers gaar zijn en niet meer roze van binnen zijn.
    3. Doe de inhoud van de pan in een keukenmachine. Mix tot het glad is, voeg dan de broodkruim, dooiers, bloem, melk, room en cognac toe. Meng nog een minuut tot alles goed gemengd is.
    4. Doe het mengsel in de ingevette vuurvaste glazen schaaltjes. Zet ze in de voorverwarmde oven en bak gedurende 1 uur, of totdat een mes schoon uit het midden komt.
    5. Smelt 75 gr boter in een pan of in de magnetron, en giet dat dan over de bovenkant van de paté. Dek af met folie en laat 4 uur of een hele nacht in de koelkast staan.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren