Sinaasappelcake met noten

    Sinaasappelcake met noten

    3keer bewaard
    1uur


    27 personen hebben dit gemaakt

    Een prachtige cake met een heerlijke sinaasappelsmaak. Perfect voor bij een kopje thee in de middag.

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 1 eetlepel sinaasappelrasp
    • 5 eetlepels vers sinaasappelsap
    • kokend water
    • 2 eetlepels gesmolten boter
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1 ei
    • 250 gr bloem
    • 1/4 theelepel zout
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 200 gr kristalsuiker
    • 50 gr gehakte walnoot

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. 3-4 minicakevormen (6x12 cm) invetten.
    2. Een sinaasappel raspen en persen. 1 eetlepel rasp apart zetten. Schenk 5 eetlepels sinaasappelsap in een maatbeker en voeg kokend water toe tot een totaal volume van 225 ml.
    3. In een kom schenken en gesmolten boter, vanille, ei, bloem, zout, bakpoeder, baksoda, suiker, sinaasappelrasp en gehakte noot toevoegen. Goed vermengen en in de ingevette bakvormen schenken.
    4. 45 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot een vleespen schoon uit het midden van de cake verwijderd kan worden en de cakes mooi bruin zijn.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren