Gevogelte paté met champignon

    Gevogelte paté met champignon

    3keer bewaard
    1uur20min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Meestal gebruik je verschillende soorten vlees om een lekkere paté te maken. Ik eet alleen pluimvee, en daarom kies ik voor een recept met alleen kalkoen of kip in combinatie met champignons. Heerlijk met crackers of op brood.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • paneermeel voor in het bakblik
    • 1 volkoren puntje of hard bolletje (een dag oud)
    • 150 ml melk
    • olie om in te bakken
    • 1 grote ui, gesnipperd
    • 500 gr kippengehakt of kalkoengehakt
    • 2 eieren
    • 7 champignons, in kleine stukjes of geraspt
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • zout en peper naar smaak
    • marjolein, tijm en Provençaalse kruiden naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm in en bedek met paneermeel.
    2. Week het volkoren puntje in de melk tot het zacht is. Knijp goed uit.
    3. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui. Zet opzij om af te koelen.
    4. Meng het gehakt, broodje, eieren, champignons, knoflook en ui in een kom, meng goed. Breng op smaak met de kruiden. Giet het mengsel in de voorbereide bakvorm.
    5. Bak ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Op zoek naar kip-paté kwam ik dit tegen. IK ga het vanmiddag absoluut maken. Dank je wel. matthea - 09 jan 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren