Chilli con carne met witte bonen

    Chilli con carne met witte bonen

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ik besloot om eens te proberen om chili con carne met witte bonen in tomatensaus in plaats van bruine bonen te maken. Zeer smakelijk en iedereen wilde een tweede portie.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 500 gr rundergehakt
    • 1 ui, gesnipperd
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1/2 theelepel kaneel
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 1 theelepel komijn
    • 1/2 theelepel gemalen koriander
    • 5 champignons, fijngehakt
    • 1 groene chilipeper, zaden verwijderd en fijngehakt
    • 100 ml cream sherry (bijv. van Osborne)
    • 1 blik tomatenblokjes (van 400 gr)
    • worcestersaus, naar smaak
    • 200 gr witte bonen in tomatensaus (uitgelekt)
    • 1 runderbouillonblokje
    • 200 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Rul het gehakt bruin met de ui en knoflook in een grote diepe pan. Eenmaal bruin, voeg je de kruiden en specerijen toe, goed roeren.
    2. Voeg de champignons en groene chilipepers toe, samen met de cream sherry, en laat 5 minuten sudderen.
    3. Voeg de tomatenblokjes uit blik, worcestersaus, uitgelekte witte bonen in tomatensaus, water en het bouillonblokje toe. Meng goed en laat 40 tot 50 minuten pruttelen op een laag tot matig vuur.

    Tip van de kok:

    Houd in de gaten dat de saus niet droogkookt, en roer af en toe door het gerecht. Als het droog wordt, voeg dan een scheutje water toe. Pas op dat het niet te waterig wordt. Serveer met rijst, tortilla chips, naanbrood of een gepofte aardappel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren