Chinese kerriesaus

    Chinese kerriesaus

    2keer bewaard
    35min


    18 personen hebben dit gemaakt

    Ik wilde mijn eigen Chinese kerriesaus maken, zodat ik niet meer naar de afhaalchinees hoef. Het blijkt een erg lekkere saus te zijn. Ik serveer het met gegrilde kipfilet met rijst en erwten. Ook lekker met ovenfrites!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetlepels boter
    • 1/2 ui, in dunne plakjes gesneden
    • 1 1/2 eetlepel hete kerriepoeder
    • 1 eetlepel bloem
    • 225 ml hete kippenbouillon
    • 225 ml melk
    • 1/2 theelepel stroop (optioneel)
    • 2 of 3 eetlepels room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:35min 

    1. Smelt de boter in een grote koekenpan op een matig tot laag vuur. Voeg de gesneden ui toe en bak 5 minuten, of tot ze zacht zijn.
    2. Strooi de kerriepoeder en de bloem erover en bak nog een minuut ofzo tot het goed gemengd is.
    3. Giet de hete bouillon, melk en 1/2 theelepel stroop erover. Laat 10 tot 15 minuten zachtjes sudderen op een laag vuur, onder voortdurend roeren, totdat het wat dikker wordt.
    4. Haal van het vuur en roer de room erdoor. Proef en breng op smaak met zout.
    5. Serveer met kip of frites.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren