Chinese pannenkoeken

    Chinese pannenkoeken

    2keer bewaard
    20min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Deze hartige Chinese pannenkoeken, of Jian Bing, zijn eenvoudig te maken en bijzonder lekker. Weer eens iets nieuws bij het avondeten, of voor bij een feestelijk etentje.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 crêpe

    • 2 eetlepels gierstebloem
    • 2 eetlepels sojamelk
    • 1/2 theelepel plantaardige olie
    • 1 theelepel water, indien nodig
    • 1 eetlepel Chinese zwarte bonensaus (black bean sauce)
    • 1 theelepel water
    • 1/2 theelepel Aziatische hete chilisaus, of naar smaak
    • 1 theelepel water
    • olie
    • 1 ei, losgeklopt
    • 1/2 lente-ui, gesneden
    • 1 eetlepel gescheurde verse korianderblaadjes
    • 2 hele crackers

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

    1. Roer met een garde de gierstebloem, sojamelk en plantaardige olie in een kom tot een pannekoekenbeslag. Voeg een theelepel water aan het beslag toe om te verdunnen, indien nodig.
    2. Pureer de zwarte bonensaus in een kleine kom met 1 theelepel water om het gemakkelijk te verspreiden. In een aparte kom, meng je de hete chilisaus met 1 theelepel water. Zet de sauzen opzij.
    3. Verdeel wat olie in een grote koekenpan en verwarm op middelhoog vuur. Giet het beslag in de pan, en verdeel gelijkmatig om een dunne pannenkoek te maken. Bak de crêpe 1 tot 2 minuten, tot hij stevig is. Giet het losgeklopte ei over de crêpe. Bak nog eens 1 tot 2 minuten, tot het ei hard is. Bestrooi de crêpe met lente-ui en korianderblaadjes, druk ze stevig in het ei.
    4. Draai de crêpe om en bedek in het midden met bonensaus en chilisaus. Leg de twee crackers in het midden van de crêpe, met ongeveer 5 mm ruimte tussen de crackers. Vouw het bovenste gedeelte van de crêpe naar beneden over de crackers heen, en klap het onderste gedeelte naar boven over de crackers heen. Vouw de pannenkoek nu dubbel, zodat de crackers opgestapeld liggen. Serveer warm.

    Ingrediënten

    Gierstemeel (millet flour in het Engels) is in veel Aziatische winkels, natuurwinkels of online verkrijgbaar. Gierstemeel bevat geen gluten, en past daarom in een glutenvrij dieet.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren