Chocoladecake met een bodem van chocoladesaus

    Chocoladecake met een bodem van chocoladesaus

    1keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit chocoladetoetje is van boven stevig, maar daaronder blijft het een smeuïge romige chocoladesaus. Ik ben er dol op, en het smaakt lekker bij roomijs. Ontdek het zelf.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel boter
    • 100 gr suiker
    • 2 eieren, gesplitst
    • 1 eetlepel bloem
    • 1 eetlepel cacao
    • 250 ml melk
    • 1/2 theelepel vanille

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4.
    2. Meng de boter en suiker, voeg dan de eierdooiers toe en roer goed. Voeg de bloem gezeefd samen met cacao toe, dan de melk en de vanille. Meng, in het begin langzaam, daarna sneller.
    3. Klop de eiwitten stijf.
    4. Schep de stijfgeklopte eiwitten door het beslag. Schep het beslag in een ovenschaaltje en zet deze weer in een grotere ovenschaal met heet water. Bak in de oven tot de bovenkant stevig is, ong 30 minuten. De bodem zal de textuur van een romige saus hebben.

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren