Chocoladewielen

    Chocoladewielen

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Heerlijk chocolade dessert en zeer geschikt voor speciale gelegenheden. Geniet ervan en geef feedback ;) dank! De bereidingstijd kan variëren. Ik heb dit recept verzonnen en heb het toen gelijk vijf keer binnen twee weken gemaakt!

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 3/4 reep melk chocolade
    • 2/3 reep witte chocolade
    • 1/2 reep pure chocolade
    • 1 eetlepel roomijs
    • 1 extra blokje van elke chocolade (melk, puur en wit), raspen
    • 1 bus slagroom
    • een handvol gekonfijte kersen
    • 1 extra schep roomijs, naar keuze

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Smelt de melkchocolade en zet ondertussen op een bakplaat met bakpapier drie verschillende maten ronde ringen (om koekjes mee uit te snijden) klaar. Als je een wieleffect wilt hebben, heb je vormpjes met zigzagranden nodig.
    2. Zodra de melkchocolade gesmolten is, giet je deze in de grootste vorm - je kunt het einde van de houten lepel gebruiken om de chocolade tot aan de rand te schuiven, mocht dat nodig zijn.
    3. Herhaal stap 1 tot 2 met witte en pure chocolade.
    4. Zorg dat je niet tegen de vormpjes stoot en zet ze 30 minuten in de diepvries.
    5. Eenmaal bevroren, haal je ze uit de vormpjes, en terwijl je ervoor zorgt dat het ijs niet smelt, verspreid je het ijs aan één kant van elke chocoladecirkel - maar NIET de melkchocoladecirkel!
    6. Stapel ze op, de kleinste onder. Zet nog eens 30 minuten terug in de diepvries.
    7. Terwijl het in de diepvries staat, rasp je elk extra blokje chocolade.
    8. Zodra de chocolade uit de vriezer komt, is het tijd om te beslissen hoe je ze wilt presenteren. Serveer in mooie glazen met gekonfijte kersen, roomijs en slagroom, en geraspte chocolade.

    Tip:

    Gebruik eventueel vers fruit ipv de gekonfijte kersen en met yoghurtijs is het ook erg lekker (en gezonder!).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren