Dubbeldekker chocoladetaart

    Dubbeldekker chocoladetaart

    3keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Met dit eenvoudige recept maak je twee chocoladecakes die worden opgestapeld met een heerlijke laag room ertussen. Vanwege het opstapelen noem ik het een dubbeldekker chocoladetaart! Vul naar wens met room en jam, of verse aardbeien.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 170 gr suiker
    • 170 gr margarine
    • 140 gr zelfrijzend bakmeel
    • 30 gr cacaopoeder
    • 3 eieren, losgeklopt
    • 1 druppel vanille-extract
    • 20 ml (1,5 eetlepel) warm water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Vet twee bakblikken in en bedek ze met wat bloem.
    2. Meng de suiker en de zachte margarine met een houten pollepel tot een glad en romig geheel. Voeg de vanille toe en roer door elkaar.
    3. Zeef de bloem en cacao, en voeg dat dan afwisselend met de losgeklopte eieren toe aan het margarinemengsel, onder voortdurend roeren. Roer de 1,5 eetlepel warm water erdoor.
    4. Verdeel het beslag gelijkmatig over de twee bakvormen en bak in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten, of tot de cake gaar is.
    5. Laat in het blik afkoelen, en laat vervolgens op een rooster volledig afkoelen.
    6. Besmeer de bovenkant van 1 taart naar wens met room, jam, of verse aardbeien. Zet de andere taart erop, en werk eventueel nog af met bijvoorbeeld chocoladeglazuur (klik hier voor een recept).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    uGottaLoveAimee
    0

    Ik heb de cake net in de oven gezet maar had net genoeg voor 1 cakelaag. Dat vond ik wel jammer. - 14 jun 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren