Sinaasappelbolletjes met cranberry en kardamom

    Sinaasappelbolletjes met cranberry en kardamom

    5keer bewaard
    45min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Met deze zoete, gekruide broodjes heeft u een unieke ontbijttraktatie. Ze lijken op 'cinnamon rolls', maar dan met kardamom in plaats van kaneel.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 grote sinaasappel
    • 5 eetlepels honing
    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 275 gr bloem
    • 100 gr volkorenmeel
    • 1 theelepel zout
    • 1 dessertlepel gistkorrels
    • 175 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 1 theelepel gemalen kardamom
    • 75 gr gedroogde cranberry's

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Sinaasappel raspen en rasp apart zetten. Sinaasappel schillen en pitjes verwijderen. Snijd de sinaasappel in stukjes.
    2. Rasp en vruchtvlees in een blender pureren. Schenk het mengsel in het bakje van de broodmachine.
    3. Honing, bloem, zout en gist toevoegen. Kies het deegmenu en druk op Start. Eventueel meer sinaasappelsap of meel toevoegen om een zacht kneedbaar deeg te krijgen.
    4. Als de deegcyclus is afgerond het deeg in 2-3 porties verdelen. Elke portie uitrollen tot een dikte van 0,5 cm. Bestrooien met basterdsuiker, kardamom en droge cranberry's. Het deeg oprollen met de vulling erin en in plakken va 2-4 cm snijden. Verdeel de rolletjes met voldoende tussenruimte over een licht ingevette bakplaat. Ong. 1 uur op een warme plek laten rijzen.
    5. 20-25 minuten in de voorverwarmde oven (190°C/gasstand 5) bakken. Haal de broodjes van de bakplaat en leg ze op een rooster. Warm serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren