Cranberry en sinaasappelsaus voor kalkoen

    Cranberry en sinaasappelsaus voor kalkoen

    1keer bewaard
    34min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Dit dikke sausje met stukjes heel fruit smaakt heerlijk bij kalkoen op Eerste Kerstdag. Het ruikt en smaakt heerlijk.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 2 sinaasappels
    • 225 gr lichtbruine basterdsuiker
    • 2 theelepels citroensap
    • stukje gemberwortel (2,5 cm)- geschild en in reepjes gesneden
    • 340 gr verse of bevroren cranberries
    • een halve theelepel peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 14min  ›  Klaar in:34min 

    1. Schil de schil heel dun van een van de sinaasappels en snij in kleine lange reepjes (julienne snijden).
    2. Knijp het sap uit beide sinaasappels.
    3. Meng suiker en citroensap in een kleine pan. Breng langzaam aan de kook en kook gedurende 6 minuten, draai de pan af en toe rond tot de suiker begint te karameliseren. Zodra dit gebeurt haal je de pan van het vuur en voeg je de overige ingrediënten toe.
    4. Kook 5 minuten op een matig tot hoog vuur, onder regelmatig roeren, of tot de cranberries iets gebroken zijn, maar niet papperig. (Bij bevroren cranberries duurt dit ongeveer 7 minuten).

    Tips:

    De saus kan al een dag of een paar dagen van tevoren worden gemaakt. Bewaar de saus afgesloten in de koelkast en serveer de saus koud.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren