Cupcakes met citroen en witte chocolade

    Cupcakes met citroen en witte chocolade

    5keer bewaard
    40min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Luchtige citroenige cupcakes gevuld met stukjes witte chocolade en zachte citroenroom in het midden. Dit alles wordt nog eens bedekt met een zalig romig citroenglazuur.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 6 grote cupcakes

    • Voor de cupcakes
    • 125 gr boter, op kamertemperatuur
    • 125 gr suiker of witte basterdsuiker
    • rasp van 1/2 citroen
    • 2 grote eieren, losgeklopt
    • 1/4 theelepel bakpoeder
    • 150 gr bloem
    • 6 theelepels lemon curd
    • 100 gr witte chocolade, in stukjes
    • Voor het glazuur
    • 150 gr boter, op kamertemperatuur
    • 150 gr poedersuiker
    • een paar druppels citroenextract
    • een paar druppels gele kleurstof voor voeding (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

      Cupcakes:

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4.
    2. Klop de boter en suiker met een elektrische mixer samen.
    3. Voeg de citroenrasp en eieren toe. Roer dan de bloem en het bakpoeder erdoor en tenslotte de stukjes witte chocolade - blijf mengen terwijl je deze toevoegt.
    4. Doe 6 papieren vormpjes in een muffinbakblik, schep 1 eetlepel van het baslag in elk vormpje. Schep 1 theelepel lemon curd in elk vormpje. Schep nog een eetlepel van het cakebeslag erbovenop.
    5. Bak 15 tot 20 minuten in de oven of tot ze gerezen en goudbruin zijn.
    6. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
    7. Glazuur:

    8. Meng 150 gr zachte boter, 150 gr poedersuiker, citroenextract en eventueel de gele kleurstof samen.
    9. Vul een spuitzak met dit mengsel en glazuur de afgekoelde cakejes met de spuitzak en een mondstuk in de vorm van een ster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren