Dadelcake met walnoten

    Dadelcake met walnoten

    3keer bewaard
    1uur10min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een plakje dadelcake met walnoten smaakt het allerlekkerst als deze nog warm is en besmeerd is met een laagje boter. Serveer het naast een warme mok thee.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 175 gr dadels, in stukjes
    • 250 ml kokend water
    • 1 theelepel baksoda
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 175 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 60 gr boter
    • 50 ml olie
    • 1 ei
    • 180 gr zelfrijzend bakmeel
    • 100 gr walnoten, in stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor tot 180°C / gasovenstand 4. Vet een hoog rond bakblik in (of een ander bakblik naar keuze) en bedek deze met een beetje bloem.
    2. Meng de dadels, baksoda, vanille, boter, olie en het kokende water in een grote kom samen. Laat 15 minuten staan.
    3. Meng meel, suiker, noten en ei in een grote kom. Voeg het dadelmengsel toe en roer goed.
    4. Schep het mengsel in het bakblik en bak gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat in het bakblik afkoelen voor het aansnijden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren