Britse kaas- en uientaart

    Britse kaas- en uientaart

    3keer bewaard
    1uur30min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke kaas- en uientaart met een heel speciaal zelfgemaakt deeg. Tip: Gebruik het deeg wanneer het nog warm is, dan is het gemakkelijk uit te rollen. Eigenlijk hoort de kaastaart met cheddar gemaakt te worden, maar je kunt ook een andere smaakvolle kaas uitzoeken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 800 gr Cheddar of belegen kaas, geraspt
    • 50 gr boter
    • 2 grote uien, gesnipperd
    • 2 grote eieren
    • 5 eetlepels room (met een hoog vetgehalte)
    • zeezout en zwarte peper naar smaak
    • 1 losgeklopte eierdooier, om mee te glazuren
    • 675 gr bloem
    • 255 gr boter
    • 250 ml volle melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasovenstand 4.
    2. Voor de taart:

    3. Smelt de 50 gr boter in een pan en bak de uien op een laag vuur tot ze zacht zijn en laat ze vervolgens afkoelen.
    4. Meng de uien met de geraspte kaas, eieren, room en de kruiden in een kom en meng goed met je vingers.
    5. Voor het deeg:

    6. Verwarm een lege vuurvaste ​​kom ong 10-15 minuten voor in een matig warme oven. Haal uit de oven en zeef de bloem daarna in de kom. Maak een kuiltje in het midden.
    7. Verhit de boter en de melk tot ze net koken en giet in het kuiltje in de bloem. Meng snel. Ga door met mengen tot het deeg glad is.
    8. Samenstelling:

    9. Verdeel het deeg in twee ballen, maak een iets groter dan de andere.
    10. Rol de grotere bal deeg uit en bedek een ingevette springvorm bedekt met bakpapier ermee. Giet het kaas en ui mengsel in de taartvorm.
    11. Bevochtig de randen van het deeg en dek af met het andere uitgerolde stuk deeg. Vouw de randen voorzichtig om.
    12. Borstel het losgeklopte ei over de bovenkant, maak een gat in het midden en bak 50 tot 60 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is en de kaas opborrelt uit het gat.
    13. Laat het iets afkoelen alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren