De snelste appelcake ooit

    (2)

    Ik had stukjes appel over, en toen besloot ik er een ​​snelle, makkelijke cake van te maken. Hij was heel goed gelukt!


    14 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 125 gr bloem
    • 100 gr suiker of basterdsuiker
    • 160 ml karnemelk
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel nootmuskaatpoeder
    • 1/2 theelepel kaneel
    • 1 ei
    • 1 appel (of ander fruit), in plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Vet een bakvorm in met boter en bestuif met bloem.
    2. Meng de bloem, suiker, karnemelk, bakpoeder, nootmuskaat, kaneel en ei met een spatel tot het goed gemengd is.
    3. Voeg het gesneden fruit aan het mengsel toe en roer. Je kunt ook de plakjes op de bodem van de bakvorm leggen en het mengsel erover gieten.
    4. Schep het mengsel in de ingevette bakvorm, zet in de oven en bak 30 minuten, of totdat een spies schoon uit het midden komt. Haal de cake uit de oven als deze klaar is en draai de cake dan ondersteboven en laat afkoelen.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties