Boozy Kerstcake

    Boozy Kerstcake

    Voeg toe aan favorieten!
    3uur30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ik maak deze kerstcake als sinds ik 20 ben en ik maak hem elk jaar! Ik probeer hem altijd in November al te maken, want dan kan de alcohol minimaal één hele maand intrekken! De alcohol fungeert als een natuurlijk bewaarmiddel, waardoor je de cake ook nog met nieuwjaar kan eten.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 340 gr boter
    • 340 gr bruine basterdsuiker
    • 6 eieren
    • 340 gr rozijnen
    • 340 gr blanke rozijnen
    • 450 gr krenten
    • 150 gr amandelen, heel of gehakt
    • 170 gr gemengd gedroogd fruit
    • 115 gr gekonfijte kersen
    • 340 gr bloem
    • 1 theelepel kaneel
    • 1 theelepel koekkruiden
    • geraspte schil en sap van 1 citroen
    • 1/2 theelepel vers geraspte nootmuskaat
    • 1 eetlepel keukenstroop of golden syrup
    • 5 eetlepels brandewijn, cognac of rum (je hebt veel drank nodig om tijdens de aanloop naar Kerst bij de cake te doen)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur30min 

    1. Ten eerste bereid je het bakblik voor. Vet een bakblik van 22-25 cm in met gesmolten boter. Bedek de zijkanten met 2 lagen bakpapier dat 5 cm boven de rand uitkomt. Bedek de bodem met 3 lagen bakpapier. Tot slot, wikkel je de buitenkant in met 3 lagen krantenpapier, zodat het net boven het bakpapier uitkomt en maak het vast met keukentouw. De cake zal een lange tijd in de oven staan en dit zal voorkomen dat de cake aanbrandt.
    2. Zet de oven op 160°C / gasovenstand 3.
    3. Meng de boter en suiker in een zeer grote kom tot het luchtig is. Klop de eieren erdoor, een tegelijk, totdat je een glad beslag krijgt.
    4. In een andere grote kom meng je de droge ingrediënten (gedroogde vruchten, noten, meel en specerijen) goed.
    5. Voeg de droge ingrediënten toe aan de boter, samen met citroenschil en het sap, stroop en de gekozen alcohol. Meng goed, voeg meer alcohol toe als dat nodig is om ervoor te zorgen dat het vloeibaar genoeg is.
    6. Vul het bakblik met het beslag, zorg ervoor dat er geen luchtbellen inzitten en dat het de bovenkant glad is.
    7. Zet op het middelste of laagste rek in de oven gedurende 2 uur, verlaag de temperatuur dan tot 150°C gedurende nog 1 tot 1,5 uur. Controleer de taart regelmatig tijdens de tweede keer bakken. Als je oven heel heet wordt, is de cake waarschijnlijk al in het eerste half uur op 150°C klaar. De cake is klaar als deze een mooie gouden kleur aan de bovenkant heeft en terugveert als je hem in het midden indrukt.
    8. Laat de cake in het blik afkoelen, als hij koel is giet je nog wat extra alcohol over de bovenkant van de cake en laat je het helemaal absorberen. Haal uit het bakblik en serveer!
    9. Om te bewaren, wikkel je de cake in 3 lagen bakpapier, en een dubbele laag folie. Vanaf dit moment giet ik wekelijks 30 ml alcohol over de cake tot het Kerst is. Je maakt de verpakking gewoon even open, giet de alcohol erin, en doet het weer dicht.
    10. Deze cake is lekker met pudding, vanillevla, of gewoon met een kopje thee.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren