Chocoladetaart met vulling en glazuur

    Chocoladetaart met vulling en glazuur

    17keer bewaard
    6uur20min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Deze chocoladetaart is verleidelijk lekker en vrij makkelijk om te maken. Echt een taart voor speciale gelegenheden. Twee lagen zachte cake worden gevuld met chocoladecrème en overgoten met chocoladeglazuur. Het smelt gewoon in je mond!

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • Cake
    • 6 eieren, gescheiden
    • 150 gr suiker
    • 125 gr bloem
    • 3 eetlepels cacaopoeder
    • 50 gr pure chocolade, geraspt
    • Chocoladecrème
    • 400 ml room (liefst met een hoog vetgehalte)
    • 100 gr suiker
    • 70 gr cacaopoeder
    • 50 gr pure chocolade, geraspt
    • Chocoladeglazuur
    • 100 gr boter
    • 100 gr poedersuiker
    • 2 eetlepels cacaopoeder
    • 2 eetlepels melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 5uur in de koelkast  ›  Klaar in:6uur20min 

      Voor de cake:

    1. Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een ​​springvorm in en bedek met bloem.
    2. Klop de eiwitten met de suiker tot je stijve pieken ziet. Meng de eierdooiers erdoor, terwijl je blijft kloppen.
    3. Zeef de bloem en cacaopoeder in een kom. Roer de geraspte chocolade erdoor. Roer geleidelijk aan door het eimengsel tot het goed gemengd is.
    4. Giet het beslag in de bakvorm. Bak 45 minuten. Laat na het bakken de taart afkoelen op een rooster.
    5. Chocoladecrème:

    6. Combineer de room, suiker en cacao in een steelpan, en breng aan de kook. Haal van het vuur, voeg de geraspte chocolade toe en meng goed. Zet 2 uur in de koelkast.
    7. Haal uit de koelkast en klop het mengsel vervolgens tot het dik wordt.
    8. Snijd de cake door de helft (je kunt de cake ook in 3 lagen snijden). Verdeel de crème over de ene helft, en dek af met de andere.
    9. Chocoladeglazuur:

    10. Meng alle ingrediënten in een steelpan op matig vuur tot een gladde massa. Laat het mengsel afkoelen. Verdeel over de bovenkant en zijkanten van de cake. Zet een paar uur in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren