Vegetarische jus

    Vegetarische jus

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    Maak dit als eerste!

    Dit is een makkelijk recept voor een lekkere vegetarische jus. Je kunt zelfgemaakte groentebouillon gebruiken of kant-en-klare. Als je bouillonblokjes gebruikt controleer dan de smaak voordat je extra zout en peper toevoegt.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 litre vegetarian gravy

    • 110 gr margarine
    • 1 grote ui, gesneden
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 60 gr bloem
    • 1-1,25 liter hete groentebouillon
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Smelt de margarine en voeg uien toe. Bak op een matig-hoog vuur tot de uien en margarine bruin zijn. Roer de knoflook erdoor en bak een paar minuten.
    2. Zet het vuur middelhoog en roer de bloem er met een vork door. Voeg de groentebouillon er beetje bij beetje bij, onder voortdurend roeren tot de gewenste dikte is bereikt. Laat 5 minuten op een laag vuur sudderen, voeg wat zout en peper toe.
    3. Als je liever een gladde saus hebt, haal hem dan door een zeef om de uien te verwijderen. Serveer warm of bewaar in de vriezer en verwarm als je hem nodig hebt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren