Favoriete fruitcake

    Favoriete fruitcake

    2keer bewaard
    1uur15min


    Maak dit als eerste!

    Eenvoudige en lekker smeuïge cake! Maak hem met je favoriete fruit. Aardbeien, frambozen of bramen zijn geweldig in dit recept. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 440 gr suiker
    • 250 gr margarine
    • 6 eieren, gesplitst
    • 150 gr bloem
    • 2 eetlepels aardappelmeel
    • 250 ml melk
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 200 gr frambozen of je favoriete fruit

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ​​springvorm in en bedek met wat bloem.
    2. Meng de margarine met de suiker in een grote kom tot een gladde massa. Voeg de eierdooiers één voor één toe, en meng goed. Voeg vanille toe.
    3. Meng de bloem met het aardappelmeel en de bakpoeder en voeg daarna afwisselend aan het eimengsel toe met de melk. Meng tot alles goed gemengd is.
    4. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag.
    5. Schep het beslag in de voorbereide springvorm en leg het fruit erop. Maak je geen zorgen als de vruchten wegzakken in het beslag. Bak 1 uur totdat een spies er schoon uit komt.

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren