Fruit- en havermoutrepen

    Fruit- en havermoutrepen

    2keer bewaard
    35min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Deze zachte repen zitten vol havermout en gedroogd fruit. Ze zijn perfect als snack voor in een lunchpakket. Als je niet van gedroogd fruit houdt, voel je dan vrij om kokos, stukjes pure chocolade of nootjes toe te voegen.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 160 gr havermoutvlokken
    • 190 gr bloem
    • 110 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 250 gr gemengd gedroogd fruit
    • 60 gr boter
    • 175 gr honing
    • 175 gr golden syrup of ahornsiroop

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C / gasovenstand 6. Vet een bakblik van 20 cm x 16 cm in.
    2. Maak het havermoutmengsel door de havermout, bloem, suiker, kaneel en gedroogde vruchten in een kom goed te mengen.
    3. Maak het stroopmengsel door de boter op laag vuur in een steelpannetje te smelten samen met de honing en de siroop. Roer af en toe tot het goed gemengd is (er zal wat boterresidu op de bovenkant zitten).
    4. Giet het stroopmengsel bij het havermoutmengsel en roer tot alles aan elkaar gaat klonteren.
    5. Druk het uiteindelijke mengsel in de bakvorm en bak 15-20 minuten. Het is klaar als een mes er schoon uitkomt.
    6. Laat tot kamertemperatuur afkoelen in het blik. Snijd in repen, serveer en eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren