Garnalen- en zalmpaté

    Garnalen- en zalmpaté

    4keer bewaard
    8uur48min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Dit zalige zalm voorgerecht vergt wat tijd, maar is niet heel moeilijk om te maken. Je hebt een rechthoekige terrine met deksel nodig. Je kunt dit heel goed vooraf bereiden om tijdens een etentje te serveren!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 300 gr gerookte zalm, in plakken gesneden
    • 200 gr verse spinazie
    • 15 gr boter
    • versgemalen zwarte peper
    • 200 gr zalmfilet, gaar en in stukjes
    • 200 gr garnalen, gaar en in stukjes
    • geraspte schil van 1 citroen
    • 3 eetlepels citroensap
    • 3 snufjes cayennepeper
    • 1 theelepel fijngehakte verse tijm
    • zout naar smaak
    • 4 afgestreken theelepels gelatinepoeder of 4 of 5 blaadjes gelatine
    • 250 ml room (met een hoog vetgehalte)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 3min  ›  Extra tijd: 8uur in de koelkast  ›  Klaar in:8uur48min 

    1. Bekleed een terrine met plasticfolie. Bedek de bodem en de zijkanten met 3/4 van de zalm.
    2. Bak in een grote pan op middelhoog vuur de spinazie tot deze geslonken is, ongeveer 3 minuten. (Het kan nodig zijn om dit in porties te doen) Zet ​​opzij om af te koelen.
    3. Zodra het genoeg afgekoeld is, knijp je zoveel mogelijk water uit de spinazie en vervolgens snijd je het fijn. Roer het kleine klontje boter en wat versgemalen zwarte peper door de fijngesneden spinazie. Verdeel over een snijplank van dezelfde grootte als de terrine (gebruik het deksel als leidraad). Laat volledig afkoelen.
    4. Meng de stukjes zalm, gehakte garnalen, citroensap, citroenschil, cayennepeper, tijm en zout in een kom.
    5. Bereid de gelatine volgens de instructies op de verpakking.
    6. Klop in een andere kom de room een klein beetje op en roer het vervolgens door het zalmmengsel. Roer ook de klaargemaakte gelatine erdoor.
    7. Giet de helft van het mengsel in de terrine. Bedek met het spinaziemengsel. Schep voorzichtig het resterende zalmmengsel over de spinazie.
    8. Bedek de schotel met de rest van de plakjes gerookte zalm.
    9. Zet het deksel op de terrine en zet minimaal 8 uur en maximaal 2 dagen in de koelkast.
    10. Om te serveren maak je de randen los, en keer je de terrine om op een schaal. Snijd brede plakjes, en serveer 1 of 2 per persoon. Waterkers en citroengarnituur maken het helemaal af!

    Tip van de kok

    In plaats van zalm, kun je elke vis gebruiken die gaar in vlokken uiteenvalt, maar stem de vis wel af op de vis die voor de rand wordt gebruikt. Je kunt in plaats van gerookte zalm gerookte forel gebruiken om de buitenste laag van de vorm te bedekken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren