Garnalen in mangosaus

    Garnalen in mangosaus

    1keer bewaard
    28min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een fruitige en heerlijke geflambeerde garnalenschotel! Het kan geserveerd worden als hoofdgerecht met rijst of als een voorgerecht in een cocktailglaasje. Eenvoudig en fantastisch voor diners.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel uitgeperste knoflook
    • 1 eetlepel fijngesneden gember
    • 1 ui, fijngesneden
    • 1 blik (425 gr) mango in schijfjes in eigen sap
    • 500 gr rauwe garnalen, gepeld en schoongemaakt
    • 50 ml Grand Marnier
    • scheutje olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:28min 

    1. Pureer de plakjes mango met het sap tot een gladde massa in een keukenmachine.
    2. Verhit een beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui lichtbruin. Voeg de knoflook en gember toe, bak nog een minuut.
    3. Roer de garnalen erdoor en bak tot ze net roze zijn. Haal van het vuur.
    4. Zet het vuur lager en voeg de mangopuree toe aan de garnalen en roer tot de mangopuree net opgewarmd is.
    5. Haal van het vuur en voeg de Grand Marnier toe. Steek aan met een lucifer en roer tot de vlam dooft. Serveer meteen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren