Rockefeller oesters

    Rockefeller oesters

    1keer bewaard
    1uur


    33 personen hebben dit gemaakt

    Oorspronkelijk komt het recept voor dit klassieke, Amerikaanse zeevruchtengerecht uit New Orleans. Dit is mijn versie: versgekookte oesters met spinazie, gerookte spek, paneermeel en Pernod, vervolgens licht gegrild op een laag grof zout en direct geserveerd. Zeer imponerend!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 plakken doorregen spek
    • 24 middelgrote verse oesters
    • 275 gr gekookte spinazie
    • 5 eetlepels paneermeel
    • 3 lente-uitjes, versnipperd
    • handje gehakte peterselie
    • 1/2 theelepel zout
    • vleugje hot peppersaus, zoals Tabasco
    • 3 eetlepels extra virgin olijfolie
    • 1 theel Pernod
    • 1kg grof zeezout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De oven voorverwarmen op 220°C/gasstand 8.
    2. Het spek in een grote, diepe koekenpan op matig heet vuur gelijkmatig bruin bakken. Laten uitlekken, in stukjes snijden en apart zetten.
    3. De oesters schoonschrobben en in een grote soeppan leggen. Onder water zetten en de pan aan de kook brengen. Van het vuur nemen, afgieten en laten afkoelen. Als de oesters zijn afgekoeld de bovenste schelp verwijderen.
    4. Spek, spinazie, paneermeel, lente-ui en peterselie in een keukenmachine vermalen. Zout, hot peppersaus, olijfolie en Pernod toevoegen en het geheel fijnmalen, maar niet pureren.
    5. Een bakplaat met grof zout bestrooien en daarover de gehalveerde oesters verdelen. In elke schelp een lepel spinaziemengsel scheppen. 10 minuten roosteren tot alles heel gaar is. Vervolgens de oven op grillstand zetten en grillen tot de bovenkant bruin is. Heet serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren