Inloggen Aanmelden

Pasta met ham en kaas

Een gemakkelijk te maken gerecht voor een snelle maaltijd. Pasta ovenschotels zijn favoriet in mijn familie. We gebruiken verschillende ingrediënten, maar deze versie is het lekkerst.

Jola

Ingrediënten
Porties: 4 

  • 200 gr pasta (farfalle of fusilli)
  • 200 gr ham of spek
  • 200 gr geraspte kaas
  • 200 gr champignons, gesneden
  • 1 ei
  • 100 gr yoghurt
  • 1 tomaat, in plakjes gesneden
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • zout en peper naar smaak
  • basilicum of peterselie om te garneren

Bereidingswijze
Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Kook in een grote pan met gezouten water de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken.
  3. Vet een ovenschaal in. Verdeel de helft van de pasta over de bodem. Maak dan een laag met de helft van de ham, dek af met de helft van de kaas en helft van de champignons. Breng op smaak met zout en peper. Maak dan weer dan een laag van de resterende pasta, ham en champignons.
  4. Meng het ei met de yoghurt en giet het mengsel over de pasta. Besprenkel de bovenkant met de rest van de kaas en rangschik er de schijfjes tomaat over. Strooi er weer wat zout en peper over.
  5. Bak de ovenschotel 30-40 minuten in de voorverwarmde oven. Garneer met peterselie of basilicum. Je kunt er eventueel wat ketchup over gieten.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties