Gebakken rijst met groenten en ei

    Gebakken rijst met groenten en ei

    14keer bewaard
    30min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een geweldige manier om overgebleven rijst op te maken. De rijst wordt gebakken met champignons, maïs, wortel, paprika en erwten. Heel gemakkelijk en erg lekker.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 losgeklopte eieren
    • 1/2 theelepel olie
    • 1 theelepel sesamolie
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • 1 ui, in stukjes gesneden
    • 1 wortel, geschild en julienne gesneden
    • 1 (400 gr) blik maïs, uitgelekt
    • 75 gr champignons, gesneden
    • 1 groene paprika, gesneden
    • 1/2 rode paprika, gesneden
    • 150 gr diepvrieserwten
    • 475 gr gekookte rijst, koud
    • 2 eetlepels zoete chilisaus
    • 1 eetlepel sojasaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm een pan met olie op laag vuur en giet de losgeklopte eieren erin. Wacht tot de eieren gestold zijn en vouw de omelet dan op tot een rol. Haal uit de pan en snijd de rol in dunne reepjes. Zet opzij.
    2. Verhit de sesamolie in een pan. Voeg knoflook, ui, wortel, maïs en champignons toe. Roerbak gedurende 2 minuten.
    3. Voeg paprika en erwten toe; roerbak tot het net gaar is. Roer de rijst erdoor.
    4. Meng de sojasaus en chilisaus in een kleine kom samen. Giet door het rijstmengsel en roer tot alles is bedekt.
    5. Serveer het gerecht gegarneerd met de gesneden ei-rolletjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    MadeleinedeGroot
    0

    - Gewaardeerd op - 03 mrt 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren