Gegratineerde macaroni

    Gegratineerde macaroni

    1keer bewaard
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Lekker recept voor de hele familie. De macaroni wordt geserveerd met een romige witte saus, kaas en een krokant laagje paneermeel. Gebruik je favoriete kaas voor dit recept, en maak je eigen witte saus of gebruik kant-en-klare.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 110 gr macaroni
    • 600 ml witte saus
    • 110 gr geraspte kaas
    • 125 gr paneermeel
    • klontje boter
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
    2. Bedek de bodem van een goed beboterde ovenschaal met witte saus, bestrooi royaal met kaas, kruiden naar smaak en een laag macaroni.
    3. Herhaal deze lagen, en bedek de laatste laag macaroni dik met het paneermeel en voeg een paar kleine stukjes boter toe.
    4. Bak in de oven op 220°C / gasovenstand 7 tot de macaronischotel een mooi krokant korstje heeft gekregen.

    Vervanging

    Gebruik voor een glutenvrije variant geen paneermeel en gebruik glutenvrije pasta.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren