Gegrilde forel met cashewnoten en kruidenboter

    Gegrilde forel met cashewnoten en kruidenboter

    1keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Gegrilde forel overgoten met een knoflook-botersausje met cashewnoten, peterselie en een beetje citroen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 hele forellen - schoongemaakt
    • 1 eetlepel olie
    • 55 gr boter
    • 55 gr cashewnoten
    • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
    • 1 flinke handvol peterselie - gehakt
    • 1 citroen
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Snijd aan elke kant drie keer in de huid van de forel. Haal de koppen eraf als je dit liever hebt.
    2. Bestrijk de forellen met wat olie en breng op smaak met zout en peper zowel van binnen als buiten.
    3. Bak de vis onder een voorverwarmde grill of op een barbecue gedurende ongeveer 4 minuten aan elke kant tot de huid bruin is en het vlees stevig aanvoelt. (Steek de punt van een mes erin, de vis moet vrij makkelijk uit elkaar vallen).
    4. Smelt de boter in een ondiepe pan, rooster hier snel de cashewnoten in.
    5. Voeg de gesneden knoflook en een goede handvol gehakte peterselie toe en bak zachtjes tot de peterselie iets donkerder wordt.
    6. Voeg het sap van de citroen toe, breng op smaak met peper en zout en maak goed warm.
    7. Leg elke forel op een bord, lepel de knoflook-cashew boter erover en serveer.

    Tip:

    Serveer met krielaardappeltjes en tuinbonen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren