Gegrilde zalm op een cederhouten plank

    Gegrilde zalm op een cederhouten plank

    1keer bewaard
    4uur40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk recept voor zalm op de barbecue, speciaal gegrild op een cederhouten plankje. Mijn vriend maakte grote indruk op mij, toen hij dit gerecht ooit voor mij maakte op een zonnige middag. Ongelooflijk smaakvol!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 cederhouten plankje
    • 600 gr zalmfilet met huid, aan 1 stuk
    • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2-3 takjes verse dille
    • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 1 citroen, in schijfjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 4uur weken  ›  Klaar in:4uur40min 

    1. Week de cederhouten plank tenminste 4 uur in water (het beste is een hele nacht).
    2. Verwarm de barbecue voor op matig vuur.
    3. Meng de bruine suiker met de olijfolie in een kleine kom. Besmeer de zalm met het mengsel. Rangschik er plakjes citroen en takjes dille over. Bestrooi met peper.
    4. Leg de cederhouten plank op het rooster, verwarm deze 5 tot 6 minuten voor. Draai vervolgens voorzichtig om, bestrijk met olijfolie, en leg de vis er met de huidzijde naar beneden op. Doe de deksel van de barbecue dicht en gril 20 tot 30 minuten tot de zalm bijna uit elkaar valt als je er met een vork in prikt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren