Gekruide courgette

    Gekruide courgette

    15keer bewaard
    20min


    47 personen hebben dit gemaakt

    Dit vegetarische Pakistaanse gerecht bestaat uit courgette gestoofd met ui, tomaat en yoghurt in een aromatisch kruidenmengsel. Traditioneel wordt het gerecht geserveerd met chapati (een soort Aziatische roti), maar gekookte rijst kan ook.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 4 eetlepels plantaardige olie
    • 1 ui, dun gesneden
    • 6 courgettes, geschild en in halve rondjes
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1/2 theelepel zout
    • 450 ml water
    • 1 dessertlepel kurkuma
    • 1 theelepel koriander
    • 3 hele kruidnagels
    • 7 hele peperkorrels
    • 4 tomaten, gehakt
    • 2 eetlepels magere yoghurt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. In een grote koekenpan op matig vuur de olie verhitten en daarin de ui goudkleurig sauteren (ong. 5 minuten).
    2. Courgette, knoflook, zout, water, chilipoeder, kurkuma, koriander, kruidnagels, peperkorrels, tomaat en yoghurt toevoegen en goed vermengen.
    3. Het vuur laag zetten en 10 minuten af en toe roerend zachtjes laten sudderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    0

    ook dag 2: niét te (vr)eten!!!!! Sorry hoor.. - 07 feb 2013

    0

    Helaas, precies gehouden aan het recept maar: smakeloos want recept schrijft te weinig kruiden voor, te weinig zout, te veel water. Had nog veel over, heb er van alles wat meer in gedaan aan kruiden en zout, vocht afgeschept. Ben benieuwd hoe het restant morgen smaakt. - 06 feb 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren