Clementines op siroop

    Clementines op siroop

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    Maak dit als eerste!

    Ik serveer dit meestal warm met vanille-ijs als kerstdessert. Als je twee clementines per persoon serveert, is dit recept genoeg voor 4 personen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 ml water
    • 100 gr suiker
    • 2 eetlepels witte wijn of likeur, zoals Grand Marnier
    • 1 kaneelstokje
    • 6 kruidnagels
    • 1 steranijs (optioneel)
    • 8 clementines

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 15min afkoelen  ›  Klaar in:35min 

    1. Giet het water met de suiker in een pan. Verwarm zachtjes zodat de suiker oplost. Voeg de likeur, het kaneelstokje, de kruidnagels en eventueel de steranijs toe. Kook 5 of 10 minuten totdat de siroop dik en stroperig is.
    2. Laat de siroop afkoelen terwijl je de clementines schilt. Verwijder alle witte stukjes, maar houd ze heel.
    3. Leg de clementines in de warme siroop, en bedek ze goed met de siroop. Serveer warm of bewaar ze in een gesteriliseerde glazen pot (met goed afgesloten deksel) in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren