Vegetarische groentecurry

    Vegetarische groentecurry

    11keer bewaard
    55min


    34 personen hebben dit gemaakt

    Een pikant, Pakistaans en vegetarisch bijgerecht met een heerlijke geur en smaak door een melange van garam masala, kurkuma en paprikapoeder.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1/2 theelepel olijfolie
    • 1 1/2 ui, versnipperd
    • 3 eetlepelks fijngehakte knoflook
    • 2 hele zwarte peperkorrels
    • 1 theelepel gemberpoeder
    • 1 1/2 theelepel garam masala
    • 1 1/2 theelepel kurkuma
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 1/2 theelepel gemalen gedroogde chilipeper
    • 1 theelepel zout
    • 250 ml water, apart te verwerken
    • 1/2 middelgrote kool, versnipperd
    • 2 aardappels, geschild en in stukjes
    • 2 tomaten, gesneden
    • 225 gr diepvrieserwten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:55min 

    1. In een pan op matig vuur olijfolie verhitten en daarin ui, knoflook en peperkorrels sauteren tot de ui zacht is. Gember, garam masala, kurkuma, paprikapoeder, chilipeper en zout erdoor roeren. Onder af en toe roerend laten sudderen tot de ui goed met de kruiden vermengd is.
    2. 4 eetlepels water aan de pan toevoegen. Kool, aardappels, tomaat en resterende water erdoor roeren. Het vuur matig hoog zetten en onder voortdurend roeren laten doorkoken tot alle groenten gaar zijn (ong. 20 minuten). Tijdens de laatste 5 minuten de doperwtjes erdoor roeren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren