Poolse bonenschotel

    Poolse bonenschotel

    1keer bewaard
    1dag1uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig te maken en smakelijke Pools stoofschotel met Poolse worst. Snel gemaakt nadat de bonen een nacht hebben geweekt. Deze bonenstoofschotel is vol van smaak en ideaal voor elke gelegenheid!

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 500 gr witte bonen (grote)
    • 300 gr Poolse worst (Kielbasa), in plakjes
    • 200 gr mager gerookt spek, in plakjes
    • 1 theelepel suiker
    • 50 gr tomatenpuree
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1 theelepel marjolein
    • 2 laurierbladeren
    • 4 pimentzaden
    • olie voor frituren
    • zout en peper naar smaak
    • 1 eetlepel reuzel of boter
    • 1 eetlepel bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 1dag weken  ›  Klaar in:1dag1uur15min 

    1. Leg de bonen in een grote pan, dek af met warm water (er moet twee keer zoveel water als bonen zijn). Laat 24 uur weken.
    2. De volgende dag giet je er meer water bij. Voeg ook worst, spek, laurier, piment en knoflook toe, meng en laat 1 uur sudderen.
    3. Roer de tomatenpuree, marjolein en suiker erdoor, breng op smaak met zout en peper en laat nog een paar minuten sudderen. Smelt de reuzel of boter in een aparte pan en meng de bloem erdoor. Voeg het mengsel toe aan de stoofschotel, en laat 1-2 minuten koken. Haal van het vuur en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren