Bhaji's met ui

    Bhaji's met ui

    5keer bewaard
    25min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Deze nogal typische uienbhaji's geef ik wat meer pit met fijngesneden chilipeper. 'Besan' is bloem van gemalen kikkererwten, ook wel bekend als 'grambloem' dat u in de Aziatische supermarkt kunt kopen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 75 gr kikkererwtenmeel (besan)
    • 175 ml water
    • 1/2 theelepel chillipoeder
    • 1 eetlepel komijn
    • 1 eetlepel korianderzaad
    • 1 ui, gehalveerd en dungesneden
    • 1/2 theelepel zout, of naar smaak
    • snufje kurkuma
    • 2 chilipepers, ontlijst en fijngesneden
    • 225 ml plantaardige olie om te frituren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Besan, water, zout, chilipoeder, kurkuma, komijn, korianderzaad, ui en gehakte chili's vermengen tot een glad mengsel zonder klontjes.
    2. In een diepe braadpan op matig heet vuur de olie verhitten. Het beslag in lepelgrote porties in de hete olie laten zakken en frituren tot de bhaji's gelijkmatig goudbruin gekleurd zijn. Op een stuk keukenpapier laten uitlekken en serveren met hot chilisaus als dip.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren