Britse scone-cakejes

    Britse scone-cakejes

    1keer bewaard
    30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Het is niet echt een cakeje, maar ook niet helemaal een scone. Deze kruimelige hapjes heten in Engeland "rock cakes", maar er zitten geen echte steentjes in hoor! De naam komt vanwege de vorm! Net als elk scones recept, kun je ook in dit recept gewoon krenten of gedroogd sukade toevoegen.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 24 cakejes

    • 170 gr boter
    • 450 gr bloem, gezeefd
    • 1 1/2 theelepel bakpoeder, gezeefd
    • 170 gr lichtbruine basterdsuiker
    • 2 losgeklopte eieren
    • fijngeraspte citroenschil van 1 citroen
    • 60 ml melk of meer indien nodig

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C / gasovenstand 5. Vet twee bakplaten in.
    2. Meng de boter, gezeefde bloem het bakpoeder, en de bruine basterdsuiker met je vingers, totdat het kruimelig is.
    3. Meng de losgeklopte eieren, geraspte citroenschil en melk erdoor.
    4. Schep het mengsel in hoopjes op een ingevette bakplaat en bak gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze goudbruin en gaar zijn.

    Toevoegingen:

    Voeg 80 gr krenten toe aan het bloemmengsel voordat je de eieren en de melk toevoegt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren