Poolse pruimenhapjes

    (2)

    Een heerlijk en eenvoudig Pools hapje! Sappige pruimen omwikkeld door een jasje van aardappelpuree. Serveer dit hapje met je favoriete garnering: slagroom, suiker of boter.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 500 gr aardappelen, gekookt
    • 1 kopje bloem
    • 1 ei
    • 12 paarse pruimen, ontpit
    • 2 eetlepels witte basterdsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 50min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:55min 

    1. Pureer of maal de aardappelen fijn. Voeg de bloem en het ei toe, en kneed snel tot een egale massa. Haal balletjes uit het deeg, maak ze plat in je handen en vorm er vlakke cirkels van. Leg er een ontpitte pruim in, bestrooi vervolgens met 1/2 theelepel suiker, knijp de randen samen, en maak er tenslotte voorzichtig een ​​bal van.
    2. Breng een grote pan met water en een snufje zout aan de kook. Laat de balletjes erin vallen en kook ze 5 minuten vanaf het moment dat ze naar het oppervlak komen drijven. Haal ze er met een schuimspaan uit.
    3. Serveer met slagroom, suiker of gesmolten boter.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren