Romige tortellini

    Romige tortellini

    19keer bewaard
    25min


    68 personen hebben dit gemaakt

    Dit is mijn lievelingseten als ik opgekruld voor de TV zit....en het is ook nog makkelijk te maken! Soms voeg ik wel eens champignons, sjalotten of spinazie ter variatie toe.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr tortellini (met rundvleesvulling, of een andere vulling)
    • 3 - 5 plakjes spek, in blokjes gesneden (of spekblokjes)
    • 150 gr diepvrieserwten
    • 250 ml room (met een hoog vetgehalte)
    • 70 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • zout en zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Kook de tortellini in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
    2. Terwijl de pasta kookt, bak je de spekblokjes in een kleine steelpan, en voeg je de erwten en room toe. Laat het geheel 5 minuten sudderen totdat de erwten gaar zijn.
    3. Doe de afgegoten tortellini terug in de pan en voeg het roomsausje toe. Roer de Parmezaanse kaas, zout en peper erdoor.
    4. Serveer met extra Parmezaanse kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    JurgendeWit
    4

    MMM dit heb ik vandaag geprobeerd het was zo lekker moest er haast van huilen!! Dit is gelukzaligheid!! Wie dit probeert is het vast met me eens.... Met een glas rose erbij denk ik dat deze schotel helemaal slaagt! - 12 mei 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren