Gemberkoekjes voor de feestdagen

    Gemberkoekjes voor de feestdagen

    5keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Mijn favoriete recept voor gemberkoekjes. De eerste keer dat ik ze maakte, was ik bang dat het deeg niet zou rijzen. Maar het lukte en sindsdien bak ik ze heel vaak!

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 6 eetlepels honing
    • 250 gr bloem
    • 150 gr suiker
    • 1 theelepel baksoda
    • 2 theelepels koekkruiden
    • 2 eetlepels boter
    • 1 ei

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de honing in een pan op hoog vuur.
    2. Verwarm de oven voor op 175°C.
    3. Zeef de bloem in een grote kom, maak een kuiltje in het midden en giet er de honing in. Meng het deeg met een lepel door elkaar. Je kunt ook gebruik maken van een elektrische mixer met een deeghaak.
    4. Meng suiker, baksoda, koekkruiden, boter en het ei erdoor. Kneed het deeg tot het zacht en glad is.
    5. Rol uit tot 1/2 cm dikte en snijd elke gewenste vorm (gebruik bijv een koekjes uitsnijder).
    6. Leg de koekjes op een bakplaat bedekt met bakpapier. Bak 8-10 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren